Het wordt winter, de zon maakt plaats voor het gure winterweer, en het wordt nu echt tijd om het binnen gezellig te maken, met een dekentje op de bank te kruipen en warme chocolademelk voor te schotelen.

Hoe verleidelijk dit ook klinkt, wacht daar nog heel even mee, en berg eerst je Solero parasol op, zo blijft hij als nieuw en heb je er het komende seizoen nog evenveel plezier van als het afgelopen jaar.

Een Solero parasol is op twee manieren op te bergen, u kunt ervoor kiezen om de parasol binnen te bewaren, maar indien daar geen ruimte voor is, kunt u de parasol ook prima buiten laten staan. Neem dan wel de volgende voorzorgsmaatregelen.


Droog

Zorg dat de parasol droog opgeborgen wordt, wanneer de parasol nat of vochtig in zijn hoes wordt gedaan, ontstaat er schimmel, in een naturel doek zijn deze goed zichtbaar en amper te verwijderen. Onze doeken zijn behandeld met een speciale waterafstotende coating. Echter, wanneer de parasol in vochtige toestand wordt gesloten, kan het vocht dat tussen het weefsel zit niet goed opdrogen. De kans bestaat dat het weefsel dan gaat stikken; er ontstaan schimmelvlekken in de vorm van zwarte puntjes. Dit is een onherstelbaar effect, deze vlekjes kunnen niet worden verwijderd. Soms lukt het om de vlekjes met wat Biotex te verwijderen, maar meestal is het effect gering. Een rigoureuzere methode, met chloor, doet de vlekjes wel verbleken, maar heeft natuurlijk ook een meer vernietigende werking op het doek.

Schoon

Het is mogelijk om het doek van uw parasol zelf, of te laten reinigen. Indien u dit zelf wilt doen, kunt u het doek van uw parasol het beste reinigen met koud water (eventueel onder hoge druk), met een borstel. Wassen in de wasmachine raden wij af. Gezien de grootte van het doek past deze niet ruim in de wasmachine, en bereiken zeep en water lang niet alle plekken van het doek en krijgen dus niet de kans het te reinigen. Wanneer u het doek schoon heeft, span deze dan direct terug op het frame van de parasol, zodat hij hier op kan drogen. Mocht het doek overigens sterk vervuild zijn, dan kunt u later ook een nieuw doek bestellen voor uw parasol, daarmee wordt deze weer als nieuw.

Hoes

Belangrijk voor het behoud van een Solero parasol, is het gebruik van de beschermhoes. Bij het sluiten van de parasol, gebruik dan het koord om de baleinen stevig bij elkaar te binden, dit maakt ook het sluiten van de beschermhoes een stuk eenvoudiger. Zorg dat het doek droog de hoes in gaat, en sluit de hoes onderin met het koord goed af, zo kan er geen ongedierte of vocht in het doek komen.

Opbergen

Een volgend punt om over na te denken is de locatie waar de parasol wordt opgeslagen. Kan dit alleen buiten, berg de parasol dan droog op in de hoes. Kan dit binnen, gebruik dan ook de hoes, maar zorg dat de parasol rechtop kan blijven staan. Ongedierte zoekt in de winter namelijk een warme beschutte plek om te overwinteren, en het doek van de parasol biedt hen net de beschutte en droge plek die ze nodig hebben. Geef ongedierte dus niet de kans om zich in het doek te nestelen.

Smeren

Het kan zo zijn dat uw parasol na een aantal jaren wat stroever loopt dan bij de aanschaf, dit is eenvoudig te verhelpen door het gebruik van een siliconenspray. Voordat u dit doet, neem dan even contact met ons op zodat wij u uit kunnen leggen waar u deze spray wel en niet kunt gebruiken.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op, wij geven u graag aanvullende informatie.